П`ятниця, 29.03.2024, 15:07
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Січень » 8 » Повний "Депомаранч" - думка читача
Повний "Депомаранч" - думка читача
15:31
Назва книги - неологізм автора. Означає - геть помаранч!
 "ДЕПОМАРАНЧ - це політична маса без свого голосу в парламенті, уряді, газетах і на телебаченні. Але вона всюди - від Чопа до Луганська, в усіх політичних партіях і поза ними. У представників цієї політичної маси є своя поведінка, не подібна до поведінки помаранчевих. Останнє, власне, і є підставою говорити про існування окремої політичної маси, не представленої на жодному з квітневих (2007-го року) мітингів у столиці.
 
У книзі пан Рибалко розмірковує над суспільно-політичними подіями новітньої історії України, свідком та учасником яких був він сам. Звичайно, багато уваги він приділяє подіям, які вже традиційно називають Помаранчевою революцією. Проте автор у книзі обґрунтовує тезу про те, що жодної революції у той час насправді не сталося. (Детальніше про це - у книзі).
Жанр його роздумів визначено як політичну есеїстику. Тут не обійшлося і без введення нових, власне авторських термінів, і без складних головоламок для читачів, і без певної іронії.
Часом здається, що автор навмисне все ускладнює. Часом - що занадто спрощує. А інколи - що просто вирішив познущатися над усіма, ким тільки можна:)
Цікаво визначає поняття "націоналіст" та "патріот".
Есе, які увійшли до збірки, були написані у різний час, тому й читати їх треба із поправкою на час написання і на ситуацію того часу.
Деякі тези у книзі - висловлені зовсім недавно. Але у зв"язку з останніми подіями їх теж треба читати "з поправкою". Через це збірка - ще й яскравий приклад того, наскільки швидко застаріває будь-яка інформація у сучасному суспільстві!

З чимось у цій праці можна погодитися, щось - заперечити, подискутувати з автором, обуритися... У всякому разі, я думаю, що цей твір краще прочитати, аніж не читати його.

П.С. "ДЕПОМАРАНЧ - це політична маса без свого голосу в парламенті, уряді, газетах і на телебаченні. Але вона всюди - від Чопа до Луганська, в усіх політичних партіях і поза ними. У представників цієї політичної маси є своя поведінка, не подібна до поведінки помаранчевих. Останнє, власне, і є підставою говорити про існування окремої політичної маси, не представленої на жодному з квітневих (2007-го року) мітингів у столиці. Політична маса згідно законів політичної природи мусить перетворитися в політичну силу. І коли це станеться - тоді станеться не латентний, як наразі, а політичний Депомаранч.

Обсяг Депомаранчу можна сміливо визначати за формулою: вся українська нація мінус Помаранч, незалежно від його "масті".Цей обсяг збільшується за рахунок дезертирів з Помаранчу.Втеча з Помаранчу - це і є наразі депомаранчевий чин.

Теоретично Депомаранч може ніколи не стати політичною силою. Це можливо в одному випадку - якщо на момент формування політичних структур Депомаранчу вже не залишиться жодних політичних структур Помаранчу. Помаранч з могутньої політичної сили, яка асимілювала обидві домайданні політичні сили, нині деградувала до загальної некерованої політичної маси. Яка навіть теоретично не може знову перетворитися на політичну силу, бо вона не має жодної політичної мети, навіть такої як, зміна влади. Бо рокіровка таких фігур, як Тимошенко і Янукович, не означає зміни влади!"
(С) І.Рибалко.Депомаранч. http://community.livejournal.com/nationalrealism/47066.html
Просмотров: 918 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 3.5/2 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz