Четвер, 25.04.2024, 08:49
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Січень » 23 » Перетравлення Росії
Перетравлення Росії
14:15

В Україні сприймають конфлікт «Газпрома» із «Нафтогазом» як внутрішню українську справу

 

«В Україні газовий конфлікт більшою мірою сприймається як внутрішній». Таку думку 21 січня висловив український політичний експерт, директор Центра соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв, передає ІА REGNUM в Києві.

«Дискурс, в якому суспільство спостерігало за конфліктом, був насичений внутрішніми проблемами. А в Росії, на відміну від України, не обговорювалося питання про стан “Газпрому”, про організацію корупційних схем. Мова йшла тільки про взаємини із зовнішнім партнером», - сказав експерт. Крім того, Єрмолаєв відзначив: «Якщо говорити про настрої українського суспільства, то воно дуже незадоволене владою і корупцією. Тому з Росією українське суспільство не воювало - воювала тільки влада».

Кажучи про звинувачення української сторони в корупції в газовій сфері, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко відмітив: «Тим, хто звинувачує українських політиків в махінаціях при укладенні газового контракту через посередника, потрібно пам'ятати, що компанія “Росукренерго” - наполовину “дочка” “Газпрому”. Тому, звинувачуючи в корупції Україну, вони тим самим кидають камінь у власний город, тому що у багатьох є деякі підозри, між ким ділилися ці гроші».

Спостереження ІА REGNUM свідчать, що українці дивляться на світ українсько-російських стосунків очима депутатів помаранчевої сотні: вважають оборудки іноземної компанії «Газпрома» внутрішньою справою України – феномен «колонізації шляхом асиміляції». Відповідно, той факт, що українці переважно позитивно ставляться до оголошеного обома сторонами досягнення – усунення «посередника» між російською компанією «Газпром» і українською компанією «Нафтогаз», є проявом саме такого особливого стереотипного ставлення до Росії як до «колонії, що сама припхалася у ярмо».

Нагадаємо, згідно з результатами телефонного опитуванням центра «Євразія» на замовлення ТІА DEPOMARANCH, минулого тижня 86% українців назвали винними у газовому конфлікті «Газпром».

Просмотров: 1145 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz