Субота, 20.04.2024, 00:31
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Лютий » 23 » Кирило рятує Кіріла від розводок по-київськи
Кирило рятує Кіріла від розводок по-київськи
19:18
Новий євразієць вважає, що предстоятель РПЦ трохи спізнився вчити українську
Патріарх Кіріл готовий вивчити українську і кілька разів просив про допомогу у цьому керівника відділу зовнішніх стосунків УПЦ архімандрита Кіріла (Говоруна), повідомив Хрещатик. Про це розповів вчора в ефірі TBi архимандрит Кирило (Говорун), якого висвятив в диякони, а потім в священики, на той час ще будучи єпископом, патріарх Кіріл.
За словами архимандрита, патріарх Кіріл дуже позитивно налаштований до України, дуже відкритий, дуже давно займається Україною і навіть кілька разів просив допомогти йому у вивченні української мови. «Він особисто мене про це просив кілька разів», –- уточнив представник УПЦ. 

Як наголосив архимандрит Кирило, новий Глава РПЦ чудово розуміє, що забезпечити нормальні умови для існування церкви в Україні можна лише роблячи все для того, щоб не викликати роздратування політичних еліт країни. 

Патріарх налаштований змінити атмосферу відносин між Росією і Україною, він розуміє, що ці відносини «зайшли в якийсь глухий кут», і він налаштований міняти клімат взаємин, відзначив архимандрит Кирил. В той же час представник УПЦ уточнив, що у Патріарха не повинно бути політичних переваг, але у нього є авторитет, і є настрій на те, щоб змінити атмосферу взаємин Росії і України. 

Щодо проблеми церковних розколів в Україні Патріарх упевнений в необхідності прикласти максимум зусиль для об'єднання православ'я, при цьому методологія повинна бути не конфронтаційною, а навпроти, потрібні діалог і відвертість в рамках існуючих канонів, відзначив архімандрит Кирило. 

Візит предстоятеля РПЦ до України можливий після Великодня, уточнив архимандрит Кирил.
"Пізно. Московський патріарх мав вивчати українську 600 років тому", прокоментував цю новину "Депомаранчу" керівник експертних програм центра "Євразія", лідер руху нових євразійців Віталій Чечило.
Невдовзі після інтронізації патріарха Кіріла київські ієрархи Сабодан і Філарет публічно дали знати, що вважають предстоятеля РПЦ москвоцентричним діячем.
Архімандрит Кирило поїхав до Москви, щоб допомогти Кірілу стати Кирилом, повідомляв "Депомаранч".
 
Просмотров: 1052 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz