П`ятниця, 29.03.2024, 17:21
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Березень » 20 » Нурсултан Назарбаєв рекламує Азіопу під виглядом ЄврАзЕс
Нурсултан Назарбаєв рекламує Азіопу під виглядом ЄврАзЕс
11:26

Азіопа - така ж валіза, як і Євразія, тільки без ручки

 

Новий євразієць вважає, що навіть коли в цієї валізи і є ручка, то не вона не для нас, а для китайців

 

Вчора російська «Ізвєстія» розмістила на шпальту статтю Нурсултана Назарбаєва, який стверджує, що у довгостроковій перспективі альтернативи євразійському економічному союзу (ЄврАзЕС) не існує.

За словами Нурсултана Назарбаєва йдеться про його концепцію, що «базувалася на добровільній, рівноправній інтеграції, сумісному політико-економічному розвитку пострадянських держав, загальному просуванні країн СНД на сильні позиції на глобальному світі». При цьому глава Казахстану ніяк не характеризує, яким є це утворення зараз саме у цьому аспекті.

 
«Справді євразійська структура може бути утворена лише з участю України, де знаходиться географічний центр Європи, бо Євразія це Європа + Азія, а у випадку, про який говорить Нурсултан Назарбаєв, йдеться про Азію+Європу, тобто про Азіопу», заявив керівник дослідницьких програм центра "Євразія" Віталій Чечило.
 
У азіопських проектах, за словами Назарбаєва беруть участь Казахстан, Росія, Білорусія, Таджикістан і Киргизстан.
  
На думку новоєвразійця, азіопські структури, про які говорить Нурсултан Нарбаєв, названі євразійськими безпідставно або, так би мовити, авансом, щоб стимулювати до них Російську Федерацію, котра через ностальгію досі значної частини її слов`янського населення, схильна розглядати проекти спрямовані на захід, а не на схід.
  
«Насправді в цієї валізи нема ручки для України, вона є з іншого боку, для Китаю», твердить новоєвразієць. За його словами, «це постійна проблема назви, хараткерна зокрема для західноєвропейських країн, котрі творили наприклад структури центральноєвропейської ініціативи без справді центральноєвропейської країни - України; те саме із структурами так званої "Східної Європи"; нині ця лукава пошесть перекинулася і на схід також», каже експерт.
 
На його думку, активна участь Китаю у Азіопі значно прискорить економічні процеси в цих країнах і справді дасть той ефект, на який розраховує Нурсултан Назарбаєв.
  
Мотивом до азіопатії - створення регіональних структур Азіопи Нурсултан Назарбаєв називає вади існуючих структур міжнародної взаємодії.

 

«У основі поточної глобальної кризи також лежить недосконалість існуючої системи світової валюти. Процедура діяльності емітента світової валюти недемократична. Механізм балансу попиту і пропозиції світової валюти носить неконкурентний і скований характер, а сам валютний ринок не може вважатися цивілізованим ринком. Система емісії світової валюти неконтрольована світовою спільнотою. В даний час в світі йде пошук оптимальної моделі реформування глобальної економіки. Казахстан зі свого боку запропонував власне бачення вирішення цих проблем», пише Нурсултан Назарбаєв.

 

«Я глибоко переконаний, що засноване на рівності, добровільності і прагматичному інтересі Євразійське співтовариство, як про це пише Нурсултан Назарбаєв, може стати глобальним чинником світової економіки і політики XXI століття, але ж він євразійським співтовариством називає азіопське. Навіщо називати дівчинку хлопчиком чи навпаки?», дивується новоєвразієць.

  
«Дивне небажання називати речі і явища власними іменами по обидва боки від України таке виразне, що, певно, коли б ішлося про справді євразійське співтовариство, його б назвали африканським чи американським», зауважив новоєвразієць.
 
Просмотров: 889 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz