Субота, 20.04.2024, 13:38
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Серпень » 6 » Провал візиту руського патріарха Кирила
Провал візиту руського патріарха Кирила
10:54
НЕ МИР, АЛЕ МЕЧ
На зустрічі з Патріархом в усій Україні були присутні трохи більше 15 тисяч осіб. В деяких регіонах прихожанам навіть платили по 50 гривень, щоб вони йшли на зустріч з патріархом. В той самий час глава УПЦ Київського патріархата зібрав на одне своє богослужіння близько 12 тисяч осіб. І це за оцінками МВС.
 
Руський патріарх за безперервними служіннями практично не зустрічався із вірянами. Тобто він постійно перебував в оточенні ієрархів Церкви.
 

Московський «Левада-центр» проводив моніториг щодо кількості прихильників проголошення автокефальної церкви серед вірних московського патріархата. Напередодні візиту за проголошення було трохи більше 5 відсотків, наприкінці візиту опитування показало, що кількість прихильників автокефалії зросла до 12 процентів.

Візит розчарував простих людей, які бачили патріарха лише на моніторах телеекранів або лише здалеку. Патріарх говорив про бідність, але один день його візиту коштував УПЦ біля 80 тисяч доларів.

 
Найтеатралізованіше шоу було влаштовано в Донецьку з метою привернути увагу патріарха до проблем виборів. Знижував цінність візиту і той факт, що Янукович і його команда постійно перебували біля патріарха. Все це виглядало як один із політичних заходів партії регіонів, а не як візит до України.
 
Закордонні аналітики оцінюють візит патріарха як несвоєчасний і недоречний. Замість послабити протистояння, він його посилив. Тобто, Кирило по суті сказав "і приніс я вам не мир, але меч". Відтак питання автокефалії УПЦ буде загострене ще дужче. Тим паче після заяв Кирила, що Україна – столиця південного православ`я і що в Україні вже існує автокефальна Церква московського патріархата. Ці заяви московського гостя були глибоко політично помилковими і він став виглядати підозріло навіть для тих політики, які займали нейтральну позицію, як наприклад Юлія Тимошенко.
 
Ще одна помилка Патріарха полягає в тому, що він так і не зустрівся з Філаретом, який має в Україні менше храмів, але численнішу паству. Хто не зробив крок першим, потім буде лише наздоганяти події.
 
Анатолій Арістархов, експерт центра "Эвразія", м.Казань
Просмотров: 758 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 2.3/3 |
Всего комментариев: 2
2 Виктор  
0
Был на во всех трех лаврах, во время визита. В киевской - да, было немного людей. Тысяч 10-12... В святогорске тоже народу было нмного, до 25 тысяч. На западной же украине, где сторонников УПЦ КП больше всего, в Почаевской лавре в день приезда было около двадцати пяти тысяч, в день торжественной литургии - больше пятидесяти. Причем, в трансляции были видны далеко не все. Многие стояли за колокольней

1 Александр  
0
По моему автор врёт. Причём беззастенчиво. Нехорошо, товариш....

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz