Середа, 24.04.2024, 17:06
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Вересень » 9 » Патріарху Московському нiколи не подобалися нащадки Філофея
Патріарху Московському нiколи не подобалися нащадки Філофея
09:57

Московщина позбувається філофейства разом з православ`ям

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило хоче перебудувати православну церкву за зразком католицької. Про це заявив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в інтерв’ю, розміщеному на офіційному сайті Української Православної Церкви Київського Патріархату.

"Я його пам'ятаю ще архімандритом. Він і тоді, і дотепер перебуває під впливом величі католицької церкви. Зовнішньої величі", - сказав Патріарх Філарет. Про це повідомив сьогодні "Хрещатик"

За його словами, Патріарху Кирилу імпонують розлога організація та чітка структура римо-католиків. "Саме ця зовні чітка й міцно організована структура католицької церкви його давно приваблює. Він нею надихається і хоче перебудувати за її зразком і православну церкву", - зазначив Філарет.

Водночас він висловив переконання, що якщо Патріарх Кирило "перенесе цю структуру на православний грунт, він перестане бути православним".

"А якщо про єдність говорити у такому ключі, як це говорить Патріарх Кирил, то це нагадує ідеї католиків. Бо такими є католицька церква, її ідеологія – у них один глава на весь світ", - зазначив Патріарх Філарет. За його словами, "у православ’ї побудова структури церкви інша, і кожен народ має свого предстоятеля, свою помісну церкву". "Не може бути такого, щоб уся повнота вселенського православ’я була під однією особою. Але ж саме цим марить Патріарх Кирило – очолити все православ’я, стати "православним папою", - вважає Патріарх Філарет.

Він також додав, що колись "врешті-решт Українська Церква об’єднається, нехай навіть не одразу всі її визнають, але вона буде православною і українською по суті, духу та формі". "А всі ці ідеологеми "третього Риму", "православного папства" зникнуть, як морок", - наголосив Патріарх Філарет.

 

Просмотров: 706 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 4.0/3 |
Всего комментариев: 1
1 Артем  
0
Я думал, что филофейство - матюк...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz