Середа, 24.04.2024, 12:25
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Лютий » 9 » Філарет і Сабодан бачать Кіріла некиєвоцентристським ієрархом
Філарет і Сабодан бачать Кіріла некиєвоцентристським ієрархом
21:11

Київ не заперечує московську автокефалію

У прес-центрі УПЦ Київської патріархії натякнули, що очікуваний візит патріарха Кіріла до України має бути «паломницьким і пастирським».

«Ми розуміємо прагнення нового Глави РПЦ розпочати своє патріаршество з відвідання київських святинь», говориться у заяві, яка загалом відтворює москвоцентристське бачення нинішніх реалій колишньої Київської Русі, за яким російська православна церква може бути автокефальною щодо української.

У київському патріархаті вважають, що, якщо патріарх Кіріл приїде в Київ, то українська громадськість має нагадати йому про прагнення віруючих "до автокефалії української Церкви, яке в Москві ігнорують", інформує «Хрещатик».

«Патріарху необхідно буде нагадати про те, що Українська Церква вже 90 років добивається визнання автокефалії. Нагадати, що собор УПЦ в листопаді 1991 р. прийняв постанову про необхідність автокефального статусу, архиєрейський собор РПЦ в квітні 1992 р. переніс розгляд цього питання на помісний собор, але цей собор, на якому Кирил головував, проігнорував проблему», говориться у заяві УПЦ КП.
 
В патріархії Кіріла називають по-київськи Кирилом, хоча бачать його попри все Кірілом.

«В Україні у Патріарха значна паства і він має законне право на спілкування з нею. Але буде прикро, якщо його пастирський і паломницький візит перетвориться на політичну провокацію, як це намагалися зробити з візитом його попередника влітку минулого року» – відзначили в прес-центрі УПЦ КП.

«Тоді всіляко намагалися принизити Україну, виставити її в негативному світлі: то не ті зустрічали, то прапори не повісили, то президент не так подивився, тощо. Після смерті Алексія ІІ всі російські телеканали в один голос почали стверджувати, що саме поїздка до Києва стала причиною погіршення здоров’я у патріарха, що в Києві його ледь не вбили. Таких провокацій не можна виключити і цього разу. Російські ЗМІ, за своєю поганою звичкою, спробують знову виставити Україну в найгіршому світлі» – підкреслили в Київській патріархії.

Митрополит київський УПЦ Володимир Сабодан сьогодні під час прес-конфреенції зазначив, що розмова про те, що Святіший обов'язково відвідає Україну, була, проте, коли це станеться, наразі невідомо. «Але, відверто кажучи, ми завжди готові», - наголосив архіпастир.

 

Характеризуючи пріоритетні завдання, які стоять перед Кірілом, блаженніший висловив упевненість, що святіший «покаже добрий приклад життя, поведінки й звершення високого служіння».
«Я давно знаю святішого патріарха Кирила, - зауважив владика. - Це людина активна, розумна, яка може грамотно повести діалог як із внутрішніми, так і з зовнішніми силами" , інформує веб-портал УПЦ
Просмотров: 960 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz