Середа, 01.05.2024, 16:03
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Лютий » 10 » Покальчук певен, що Майдан не повториться
Покальчук певен, що Майдан не повториться
12:00
Психолог дивується нащо робітникам кабінет директора
 
«В будь-якому випадку це не буде повторенням Майдану», характеризує нинішню хвилю акцій протесту соціальний психолог Олег Покальчук.  
 
«Я не вірю в спонтанність великих масових акцій», - каже соціальний психолог. сума індивідуальних або невеликих групових протестів зливається в часі і просторі, складається враження масового виступу», - пояснює експерт на запитання "Гарту"

Стихійні виступи, за словами Покальчука, завжди несуть характер демонстрації відчаю, тому зазвичай абсолютно неефективні. «Наприклад, коли робітники захоплюють адміністративну будівлю заводу, це дуже нагадує стихійний виступ. Якби їхній виступ був продуманій, вони б захопили майно, а потім вели переговори з адміністрацією», - зазначає він. «А виступи відчайдушності ні до чого не призведуть. Навпаки, стануть приводом для маніпуляції», - підкреслює Покальчук.

На його думку, якщо сьогодні масовий супротив виникне, ефект буде залежати від того, хто цей супротив організує, хто перехопить ініціативу. «В будь-якому випадку це не буде повторенням Майдану. Специфіка Києва така, що Київ, як місто клерків, абсолютно безвідповідальне на всіх рівнях. Всі на всіх переводитимуть стрілки, тим більше, якщо приїдуть провінціали. Тому швидше за все, сьогодні масова акція буде марною тратою часу щодо впливу на владу, але користь цієї акції в об’єднанні людей», - твердить Олег Покальчук
Просмотров: 816 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 nm72  
0
Недовольство народа правительством растет с каждым днем и массовых акций протеста (неповеновения) еще не было только потому, что на горизонте не видно не заангажированного лидера, который смог бы возглавить этот процес. Я думаю, что как только такой лидер нарисуется повторение Майдана не только будет, а будет в высшей степени, так сказать. Ждите.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz