Субота, 27.04.2024, 19:50
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Лютий » 19 » Юрій Макаров заховав помаранч від себе поближче
Юрій Макаров заховав помаранч від себе поближче
01:04
  Фобія, яку не пропєш

 

Відомий і шанований практично на всіх паркетах культуртрегер Юрій Макаров знайшов лише одну сумнівну відмінність нинішнього соціуму від кучмівських часів. Та й та не помаранч. То де революція?

 

«Україною блукає дух авторитаризму», заявив культуртергер зі шпальт журналу «Тиждень», що його він сам і очолює. Причиною такої фобії Юрій Макаров вважає результати опитування, згідно з якими 80,5% українців вважають, що Україні потрібна «сильна рука».

Відтак Юрій Макаров по суті одразу перейшов до відповідного висновку.

 
«Правлячий клас загнав себе в глухий кут своєю легковажністю – як у Німеччині 1920-х та Росії 1990-х років. Інакше кажучи, «Дєвушка созрєла», як співали в останній згаданий історичний період. Чи знайдеться сила, яка озвучить готовність взяти на себе відповідальність у повному обсязі? Відповідь нібито очевидна. Звісно, жодних стовідсоткових сценаріїв майбутнього не існує, проте цей досить імовірний, щоби до нього готуватися», дошкульно мовив авторитет.
 
У підсумку маємо, що Юрій Макаров боїться отримати завтра те, що його налякало сьогодні, бо те, що стало причиною аналізу, нічим не відрізняється від його ніби-то результату.
 
Між підсумком і приводом до розмови міститься ще щось на кшталт аргументації, де йдеться про три нібито відмінності і три нібито однаковості допомаранчевого і помаранчевого часів.
 
Однаковості за Юрієм Макаровим такі:

1 «Константою залишається відсутність середнього класу як спільноти, що чітко усвідомлює свій інтерес і здатна заради його втілення до солідарних рухів».

2. «Досі немає суспільних організмів (так званого третього сектору) з позитивним досвідом вирішення будь-яких, нехай навіть локальних, проблем».

3. «Як і тоді, країна загалом ідеологічно дезорієнтована»

 

Відмінностями часів, за версією Макарова, є три обставини:

 

1. «Потужний пропагандистський фон, що керується з-за кордону й охоче підтримується частиною безвідповідальних еліт»

2. «Безкомпромісна війна на взаємне знищення двох угруповань усередині виконавчої влади".

3 «Третій чинник пояснень не потребує: криза".

 

Проте перші два пукти з переліку відміностей можна одразу перенести до переліку тотожностей. Третій пункт з цього переліку сумнівний, бо залежить від того, що саме має на увазі автор, коли говорить про кризу.

 
Натомість третій пункт з переліку однаковостей («Як і тоді, країна загалом ідеологічно дезорієнтована»), можна сміливо переносити до переліку відмінностей. Бо ж сказано: «80,5% українців вважають, що Україні потрібна «сильна рука»! Якщо майже всі прагнуть одного й того самого, то яка ж це "ідеологічна дезорієнтація"? 
 
Відтак, не тяжко здогадатися, що помаранч, якого «загубив» Юрій Макаров, насправді замаскувався для нього у вигляді того, що спонукало його до цього незвичайного «аналізу».
 
P.S. 
У єдиному коментарі, що містився під редакторською колонкою Юрія Макарова у день публікації, котрийсь з «інтернетрефлексуючих» впевенно накреслив відповідь, якої бракувало. Мовляв, силою, що "готова взяти відповідальність у повному обсязі", є український організований націоналізм.
 
Цікаво, чи це Макарова втішило?
Просмотров: 876 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Громадянин  
0
Поважаю цього дядька. Може він і має рацію?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz