Четвер, 02.05.2024, 10:51
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Березень » 9 » Вибори не кастинг. Нотатки очевидця
Вибори не кастинг. Нотатки очевидця
19:46

 Так Тимошенко пролетить на виборах!

 
Прихильники Юлії Тимошенко мов зачаровані прямують просто на граблі: вони вважають, що вибори в Україні виграють супергерої - особистості з високим рейтингом. 
Таких людей нічого не може навчити: ні перемога Леоніда Кучми проти набагато привабливішого і красномовнішого Леоніда Кравчука, ні перемога "блазня" Леоніда Черновецького проти набагато привабливішого Віталія Кличка, ні поразка БЮТу у протистоянні з тим самим київським "наркоманом", як його тоді досить переконливо подавали ЗМІ.
Насправді клуб прихильників Віктора Ющенка і у 2004-му був типовим соціумом, в якому кількість його шанувальників, була набагато меншою за кількість шанувальників Юлії Тимошенко. Всі, хто замість свідомого вибору, керувався симпатіями, насправді і тоді задивлялися на Тимошенко. І тоді її рейтинг був вищим за особистий рейтинг Віктора Ющенка.
Ми публікуємо це спостережння тому, що кілька постійних відвідувачів нашого сайту взяли редакцію в епістолярну облогу своїми версіями того, що відбулося на Майдані у 2004. Найбільше їх обурюють наші твердження, що у 2004-2005-му роках ніякої революції не відбулося: сам Майдан був спровокований специфікою передвиборної кампанією 2004, але значення Майдана – це сфера внутрішнього світу його учасників, а не наслідки кількамісячної ейфорії на Хрещатику. При цьому ми втомилися роз`яснювати, що спогади наших дописувачів про передмайданні події спотворенні враженням від самого Майдана, та тим, яке враження на весь світ справив цей вияв почуттів українців.
Так часом матері розповідають своїм дітям скільки вони натерпілися під час пологів, тобто як про подвиг. Ніби вони могли уникнути цієї процедури після того, як пропустили час для штучного переривання вагітності. Насправді Майдан був неминучим як масова розрядка перенапружених у перебігу передвиборної обробки нервів українців. Та щоб опис прелюдії Майдана був об`єктивним, потрібні свідчення, написані до листопада 2004, а не після січня 2005.
Так фанатам футбольних команд здається, що їх так багато, що вони контролюють ситуацію на стадіоні. Та насправді фанати не контролюють нічого і нікого, бо не контролюють самі себе  - вони є рабами своїх пристрастей. 

На щастя необхідний для порівнянь детальний передмайданний опис подій 2004 року існує. Видавництво «Українська видавнича спілка» просто перед Майданом нарукувало книгу «Оксамитова війна», яка закінчувалася саме тим, що можна назвати передчуттям Майдана. Весь наклад – 2 тисячі примірників – було роздано на Хрещатику учасникам навроченого Майдана, і в багатьох книга певно ще лежить, як сувенір з тих пам`ятних часів.

 
 
Просмотров: 897 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz