Субота, 27.04.2024, 03:36
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Березень » 18 » Бенедикт XVI активізує православних на сході України
Бенедикт XVI активізує православних на сході України
00:44

Димитрівська міськрада: «Щастя» не може бути безстроковим

 

17 березня Ватикан офіційно повідомив, що  Папа римський благословив рішення синоду єпископів УГКЦ про призначення Владики Василя (Медвіта) єпископом-помічником донецько-харківського екзархату, де вже є владика Міньок. Поінформовані джерела з керівництва церкви пояснили, що це призначення може означати, що незабаром донецько-харківський екзархат греко-католиків розділиться на дві єпархії – Харківську і Донецьку.

 
Відновлення у східних областях України парафій Церкви, що не визнала розкол колишньої вселенської Церкви, так званої уніатської, відбувається достатньо інтенсивно. Так парафія церкви св. Миколая у місті Димитрові, що поруч з Донецьком, протягом 10 років збільшилася у 10 разів.
 

«Міська рада, припускаю, не надто задоволена зростанням нашої парафії, тому що нещодавно скасувала власне рішення про надання нашій громаді у безстрокове користування порожнє приміщення колишнього дитячого садка «Щастя», повідомив настоятель церкви от. Іван Василенко.

 
Один з корпусів колишнього дитячого садка було передано греко-католицькій громаді рішенням сесії Димитрівської міськради у 2001 році. Тривалий час на території дитсадка щастя проходили богослужіння місцевих греко-католиків під відкритим небом, через те, що саме приміщення потребувало серйозного ремонту, а через близькість житлових багатоповерхівок «Щастя» недоцільно було перебудовувати на храм. Громада за цей час спорудила пристойну церкву у іншому місці.
У листопаді минулого року депутати міськради проголосували скасувати рішення своїх попередників про передання приміщення у безстрокове користування греко-католицькій громаді.
 
Громада опротестувала рішення міськради в суді на тій підставі, дозвіл на користування було надано безстроково, а не на сім років. Представники громади кажуть, відмовне рішення міськради було ухвалено, коли в громади після завершення будівництва свого храму з`явилися можливість провести реконструкцію приміщення колишнього дитячого садка.
 
16 березня представники Димитрівської міськради представили до розгляду суду підписи 40 мешканців будинків, прилеглих до «Щастя», що підтримують рішення міськради про позбавлення права власності греко-католицької громади на приміщення. Суд призначив наступне засідання на 10 квітня.
 
Священник пов`язує рішення Димитрівської міськради із активізацією протиуніатської пропаганди в Росії та підготовкою до можливого візиту патріарха Кіріла до України.
 

«Димитрівська міськрада тричі відмовляла на прохання місцевих вірних УПЦ Київського патріархату надати земельну ділянку для спорудження храму, але одразу погодилася, коли з таким проханням звернулася місцева громада УПЦ. Наша громада вже кілька років поспіль просить міськраду надати землю для спорудження каплиці пам`яті жертв Чорнобиля і я майже певен, що позитивне рішення на наше прохання відкладатиметься до того часу, доки з аналогічним клопотання до ради звернеться громада УПЦ», сказав Іван Василенко.

Просмотров: 747 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 отець Іван Василенко  
0
На даному етапі справи про щастя то це через друзів депутатів на мене вийшли представники партії регіонів секретар Димитрівської міської ради і запропонували сісти за круглий стіл хоча у всі часи їх правління це було нонсенсом. Брали бо хотіли але суд став на сторону закона а закон у нас для всіх. Будемо торгуватися щоб нам УГКЦ дали місце під будівництво часовні в пам ять загиблих шахтарів про яку вони дорогі депутати забули хоча вони самі шахтарі їх годують. Маемо лист від 3 профспілок гірників маем лист від вдів матерів звернення до депутатів маепм спонсорів з Німечини але місцеві не хотять бо це пропозиція УГКЦ а не УПЦ МП . Крім того на суддю іде тиск називають сильних миру сього щоб суддя схаменувся. Але молимося за світло в умах вузьколобих щоб ми стали дочками і синами України единої.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz