Неділя, 05.05.2024, 20:33
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Березень » 20 » Кардинал Гузар «Лінивий народ любить, коли його хтось провадить»
Кардинал Гузар «Лінивий народ любить, коли його хтось провадить»
13:31

Німці та українці вирішили, що Україна між хаосом та диктатом

 

В Українському домі відбулася дискусія експертів на тему: "Україна між хаосом і диктатом. Чи існує християнська відповідь?", повідомляє РІСУ.

Організатори: комісія УГКЦ у справах мирян та Фонд Конрада Аденауера, співорганізатори – Нарада представників християнських церков України, повідомив Інститут релігійної свободи.

 

Керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге відзначив, що утвердження в Україні у різних сферах християнських цінностей могло би сприяти поступу у суспільно-політичному розвитку країни. Пан ЛАНГЕ навів досвід становлення системи державного управління у повоєнній Німеччині. “В той час у нового керівництва країни була мета побудувати таку систему організації влади, в центрі якої б стояли інтереси людини, відштовхуючись від її християнського образу, а також було прагнення залучити громаду до управління державними справами та ухвалення важливих управлінських рішень на принципі самоврядування”, - підкреслив Ніко Ланге.

У свою чергу глава УКГЦ кардинал Любомир (Гузар) сказав, що “Лінивий народ любить, коли його хтось провадить, бо не хоче взяти на себе відповідальність”. Предстоятель УГКЦ зауважив, що в державах саме “в умовах апатії зі сторони населення виникають передумови до диктатури, через це громадяни мають бути свідомими та активними”.

У дискусії брали участь також єпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій (Зоря), єпископ Римсько-католицької Церкви в Україні Станіслав Широкорадюк, єпископ Союзу церков християн віри євангельської – п’ятидесятників Михайла Паночко та голова партії Християнсько-демократичний союз Володимир Стретович.

Просмотров: 1037 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Yark  
0
Вся "християнська відповідь" как всегда сведется к тому, шо типа "Христос терпел и нам велел, ибо нет власти аще от Бога".

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz