Неділя, 28.04.2024, 15:45
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Березень » 27 » Віктор Янукович переможе у другому турі з мінімальним відривом
Віктор Янукович переможе у другому турі з мінімальним відривом
21:57

Сало як засіб  для перемоги Януковича та від профспілок

Млява реакція населення на кризу в Україні робить її надпривабливою для великих інвестицій.

Тісні зв`язки з українським селом унеможливлюють будь-які серйозні акції соціального протесту і паралізують діяльність опозиційних партій і профспілок.

 
Ми не Британія, де село було знищене 500 років тому і тамтешньому міському робітникові нема, де взяти сала і картоплі, щоб перечекати кризу. Тому британці об`єднаються у профспілки, щоб виборювати собі праве на достойне життя.
 
В Україні навпаки. Криза не жене людей у пікети, а кидає їх на городи, де вони рятуються від соціальних потрясінь. Тому на акції непокори політичні парті можуть привести тільки за гроші тих людей, яких криза взагалі не стосується, зокрема студентів, які живуть за кошти батьків, або чиновників, підпорядкованих організаторам акцій.
 
"Приблизно 30% наших громадян живуть в сільській місцевості. Вони, по суті, ведуть натуральний спосіб життя. Ще приблизно 30% розриваються між містом і селом. Саме у цьому і криється запас міцності українців. Але бунт можливий, якщо політики спробують укріпити своє положення за допомогою організації протестних акцій", так відповів на запитання "Київського телеграфа" про можливість  соціального бунту в Україні спікер парламента Володимир Литвин. 
 
Приватизація землі зрештою породить пролетаріат. І тоді класові битви неминучі. Коли сало щезне з холодильників, лше тоді люди підуть на барикади і відбудеться омріяна народом експропріація експропріаторів.
 
Непасіонарна поведінка переасимільваного суспільства сприяє перемозі Віктора Януковича на президентських виборах.
 
"Зараз маємо безполюсний світ. Це не просто шанс, а безпрограшна лотерея для таких соціально-економічних проектів, які постійно генерує експертне і політико-економічне середовище Віктора Януковича. Йдеться про його захоплення різноманітними версіями "великого стрибка" чи "прискореного економічного розвитку", які вже були ним сформульовані і навіть частково апробовані двома кабінетами міністрів під його керівництвом.
 
Людство накопичило просто фантастичні матеріальні ресурси, які нікуди подіти, щоб вони самовідновлювалися через брак відповідної мотивації. Світове протистояння проходить черговий виток від одного біполярного стану до наступного, але при цьому преконалося, що навіть надлишок ресурсів - не гарантія від криз, кращий стимул для вкладення коштів у масштабні соціально-економічні проекти на кшталт "великого стрибка"
 
Такі проекти не дуже подобаються "білим комірцям", яким Юлія Тимошенко політичними засобами навіяла ілюзію, що вони є так званий середній клас. Через цю нехіть Віктор Янукович навряд виграє вибори з великим відривом від будь-якого свого головного конкурента. Але це цілком можливо і ця можливість робить політичний проект Партії регіонів надпривабливим для надвеликих інвестицій.
Проект БЮТ сьогодні виглядає як цілком безперспективний, через зацикленість бютоформуючого політико-еконмоічного середовища технічними подробицями циклічного економічного розвитку. Тому вірогідність перемоги Віктора Януковича  у президентських виборах оцінюється, як 9 проти 1, хоча можливість його чистої перемоги з відривом від будь-якого конкурента у 10 і більше відсотків голосів виглядає як 1 проти 5.
 
Виборча поведінка БЮТ успішна лише за обставин зацікавленої, пасіонарної поведінки щонаймнеше половини виборців", заявив на закритому засіданні українського експертного клубу Костянтин Шкробак. Про це повідомили джерела, наближені до керівництва цього клубу. 
 
 
 
Віталій Боровець, експерт, спеціально для «Депомаранч».

 

Просмотров: 788 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz