Понеділок, 29.04.2024, 05:09
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Червень » 11 » УРЯД ЗАБОРОНИВ РЕГІОНАМ СТРИМУВАТИ ЗРОСТАННЯ ЦІН НА ТОВАРИ НАЙМАСОВІШОГО ПОПИТУ
УРЯД ЗАБОРОНИВ РЕГІОНАМ СТРИМУВАТИ ЗРОСТАННЯ ЦІН НА ТОВАРИ НАЙМАСОВІШОГО ПОПИТУ
16:17
ПОГАНИЙ ПОЧИН
Сьогодні більшість депутатів Верховної Ради не ухилилися від участі кампанії тиску на місцеві органи влади з боку БЮТ з метою забрати в них частину їхніх повноважень. Постанова про звіт тимчасової слідчої комісії, утвореною з метою вивчення «зловживань, вчинених командою Леоніда Черновецького» набрала 228 голосів.

Депутати звернулися до Президента України з проханням вісторонити керівника Київської адміністрації, доки діятиме ця комісії, яку не розпущено.

Експерти зазначають, що порядок створення і припинення діяльності тимчасових слідчих комісій – найменше врегульований укранським законодавством, через що члени і працівники комісій, створених на місяць-два, продовжуть отримувати платню ще чимало років. Бютівцям голоси за «притикиївську постанову» підкинули комуністи і частина лоялних прем`єрові членів фракції НУНС.

Рішуче ухилися від намірів тримати в підвішеному стані цю комісію як дамоклів меч над Київською міською державною адмінстрацією лише регіонали і литвинівці. Ще до голосування один з впливових членів з команди Віктора Януковича заявив журналістам, що його політична сила категорично тримається генеральної лінії на те, щоб розширити наявні в регіонів повноваження, і тим паче, щоб не передавати їх на центральний рівень.

На думку регіонала, урядові дедалі більше не терпиться залізти в кишеню місцевих органів влади, або принаймні «порулити» їхніми виконвчими структурами. Напередодні такий почин здійснив Кабінет Міністрів України, який своєю постановою регламентував новий порядок встановлення граничних цін на хліб та хлібо булочні вибори обласними держадміністраціями, як це було заведено від 90-х років законом про ціни та ціноутворення. Постанова Кабміна позбавляє сенсу право місцевих органів влади на децентралізоване регулювання цін на окремі товари.

Цікаво, що цією ж постановою дозволено встановлювати торговельну надбавку на групу товарів наймасовішого попиту, від ковбаси до макаронів, за ставкою більше, ніж 15 відсотків.

Просмотров: 631 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 3.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz