Субота, 27.04.2024, 08:19
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Жовтень » 28 » Арсенія Яценюка зловили на крадіжці зовнішньо-політичної концепції у мертивих і живих
Арсенія Яценюка зловили на крадіжці зовнішньо-політичної концепції у мертивих і живих
18:40

ДЖЕРЕЛА, СКЛАДОВІ І НАСЛІДКИ «НЕОІМПЕРІАЛІЗМУ»

 

Арсеній Яценюк презентував виборцям ізоляціоністську зовнішньо політичну концепцію, яку він елементарно поцупив без посилання на автора. На відміну від Володимира Литвина, котрий свого часу оскандалився запозиченнями з Бжезинського, Арсеній Яценюк видав за свою знахідку те, що прочитав у вітчизняних експертів, зі статті у журналі «Політика і культура». Проте пропонована кандидатом поведінка України на зовнішній арені спричинила різкий відтік голосів і розчарування симпатиків, тому що справжній автор концепції формулював лише мотивацію поведінки, а не конкретні кроки, а «Сєня» поспішив зліпити з неї готову політику без всякого осмислення.

 

Стаття, якою без відома автора скористався Арсеній Яценюк, має назву «Українці, go нome!». Тривалий час авторство концепції помилково приписували Дмитру Корчинському, оскільки у 108 числі журналу «Політика і культура» її було вміщено поруч з авторською колонкою епатажного політика, проте належить вона Івану Рибалці, одному з представників експертного середовища відомого «Українського клубу».

Автор статті категорично заперечив свою причетність до штабу кандидата в президенти.

«Яценюк не годен розібратися навіть з питанням, чи є в Україні бодай якась нація, тому гіршої антиреклами не придумаєш», заявив експерт.

Елементарне співставлення ідеології зовнішньої політики «Арсенія» зі вже опублікованими статтями різних авторів свідчить, що екс-міністр поцупив собі не лише конкретні формулювання щодо місця України у Європейському та світовому політичних процесах, а й бачення сучасного світу як безполярного.

Так, визначення Арсенія Яценюка, що після падіння берлінської стіни світ не є поділеним на два полюси, і твердження, що світ взагалі не є двополюсним, якими він намагався вразити уяву виборців, також не є ні баченням самого невдахи-кандидата, ні плодом його власних рефлексій – це чистої вони плагіат. До 2000 року такі думки висловлював інший колишній керівник зовнішньо-політичного відомства Борис Тарасюк, а після 2000-го року ця теза була оприлюднена низкою цілком конкретних авторів. При цьому у цих публікаціях наводилися і конкретні орієнтири, коли світ позбувся біполярних і взагалі полюсних характеристик, дослівно використані нинішнім кандидатом у президенти – «після падіння Берлінської стіни».

Експерти вказують, що пропозиція утворити систему колективної безпеки у складі держав-учасниць підкремлівського утворення ОДКБ + Україна пасує до концепції ізоляціонізму, як сідло до корови, а ідея керувати таким об`єднанням з Києва взагалі перекочувала до виступів Арсенія Яценюка з творів найвідомішого українського неоімперіаліста Анатолія Лупиноса, нині покійного.

«У сучасних німецьких шкільних підручниках простори Європи закінчуються на західних кордонах України, тому іноземці мабуть сприймають такі одкровення Арсенія Яценюка як банальне марення», розповідає автор концепції українського ізоляціонізму.

Екс-міністр зовнішніх справ також безбожно поплутав азіопські (азіатські країни + котрась із європейських) утворення із євразійськими (європейські + котрась з азіатських).

«Покійний Анатолій Лупиніс чітко відрізняв азіопські конструкції, які Москва наполегливо, з чіткою політичною метою, ініціює і подає їх як євразійські, а Арсеній Яценюк цих подробиць елементарно не відчуває, бо його бачення світу є чітко москвоцентричним. Внаслідок маємо, що український політик пропагує в центрі Європи силові азіопейські конструкції, та ще й подає їх як європейський витвір», пояснює Іван Рибалко.

Експерти радять Арсенію Яценюку запросити до свого штабу замість московських «філософів» (так їх назвав нещодавно А. Яценюк під час передачі на телеканалі «Інтер»), бодай одного зі справжніх євразійців, наприклад президента відомого центра «Євразія» Віталія Чечила з Фастова. Тоді, можливо, пропонована екс-міністром зовнішня політика принаймні трималася б купи, а не лякала іноземців варварським еклектизмом, як це є зараз.


Богдан РУДЬКО, журналіст, для ІА "Д"


Просмотров: 1007 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 4.5/2 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz