Понеділок, 29.04.2024, 10:27
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Грудень » 14 » Єрмолаєв натякнув, що Московський патріарх Кіріл уникає язичника Януковича
Єрмолаєв натякнув, що Московський патріарх Кіріл уникає язичника Януковича
10:37
Лідер «регіоналів» не має наміру вигравати вибори
 
«Суспільство абсолютно влаштовує, що в результаті природного відбору найсильніший лідер "оранжевої" влади намагається боротися за продовження "оранжевої" політики. Суспільство також влаштовує те, що як антипод "оранжевого" лідера залишився старий герой з протистояння 2004 року. Нових героїв немає», сказав політолог в інтерв`ю лояльному регіоналам веб-ресурсу «Версії».
Заява більш, ніж серйозна особливо з огляду на те, що ніхто, крім Єрмолаєва, соціально-економічні ідеї Януковича взагалі не розглядає, тим паче не піддає їх серйозному аналізу.
Думка Єрмолаєва про Януковича, звісно, лише прочитується «між рядками», бо ж інтерв`ю оприлюднено у далеко виданні, яке на сьогодні демонстративно відмовляється від нейтральної позиції. Проте ця думка однаково є виразною навіть у форматі «між рядками»: «Вже йде примірка прем'єрського, міністерського і чиновницького "одягу", деяким вистачає і простого самолюбування».
Відповідно прочитуються і висновки Єрмолаєва. Відповідаючи на запитання чи правда, що наступний президент не дотягне до кінця своєї каденції, політолог сказав: «У ситуації, що склалася, вибір варіантів дій невеликий. Або маніпулювати суспільною свідомістю, щоб протриматися якомога довше у влади, або реалізувати непопулярні заходи, пов'язані з демонтажем старого національного проекту. Завдання дуже невдячне, тому що належить скидати багато старих кумирів, на яких побудовано нинішнє конфліктне суспільство. Мені складно говорити про те, який з цих двох основних сценаріїв буде вибраний».
Словом і той, хто питає, не надто вірить у перемогу корпоративного політичного партнера, і той, хто відповідає не поспішає заперечувати цей песимізм.
Тема розмови з журналістом стосувалася салбкості українсбкої соціології, яка на думку Єрмолаєва не є запитаною, натомість обличчям науки про суспільство стали представиники спеціалізованих дисциплін, що займаються моніторингом громадської думки, та й ті є жертвами маніпуляцій.
Щоправда і теоретична соціологія на думку Єрмолаєва також не вселяє оптимізм. Він нагадав стан соціології ще 1983 року: «Тодішній генсек Юрій Андропов відверто зізнанався. Він сказав: "Ми не знаємо суспільства, в якому живемо". Це було не тільки одкровення, але і докір гуманітарній науці, яка чванилася методами історичного аналізу, знанням діалектичних законів, але виявилася не в змозі розібратися з тим, що ж собою насправді представляє радянське суспільство. І хоча з тієї пори минуло майже три десятиліття, проте доводиться констатувати, що сучасне українське суспільство ми не тільки не знаємо, але навіть перестали розуміти!», сказав Єрмолаєв.
Сказане стосується і самого аналітика. Так, у 2005 році Андрій Єрмолаєв у дискусіях з колегами відстоював думку, що Майдан 2004 був революцією, хоча на сьогодні всі, крім «регіоналів» від цього бренду остаточно відмовилися.
Помітні і причини такого песимізму. «Сьогодні на кожному розі українські політики розхвалюють духовність українського народу, говорять про глибокі християнські традиції. При цьому вони не помічають, що більшість українців відносяться до релігії як до ритуалу, а не як до учення, що вимагає глибокого проникнення. Середній українець - це, швидше, християнський язичник, чим віруючий», каже аналітик, причому цілком зрозуміло, що в такий спосіб він пояснює провал спроб Януковича заручитися підтримкою Московського патріарха Кіріла.
Юрій Долгорукий, черговий оглядач ІА «Депомаранч»
Просмотров: 1096 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz