Субота, 27.04.2024, 16:27
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Вересень » 8 » МВФ ЕФЕКТИВНІШИЙ ЗА КАЙЗЕРА, ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ - ЗА ЕВІТУ ПЕРОН
МВФ ЕФЕКТИВНІШИЙ ЗА КАЙЗЕРА, ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ - ЗА ЕВІТУ ПЕРОН
15:01
ЮРІЙ ДОЛГОРУКИЙ: ТИМОШЕНКО ЦЕ НЕ СКОРОПАДСЬКИЙ

 

Стиль правління легендарного президента Бразилії надзвичайного популярного і досі серед своїх співгромадян Хуана Карлоса Перона нині намагаються мавпувати президент Венесуели Хуго Чавес і президент Білорусі Алєксандр Лукашенко.
 
Евіта Перон – дружина Хуана Перона їздила бідними кварталами і роздавала там бідноті квартири та машини. Генерал Хуан Карлос Перун споруджував соціальне житло, роздавав людям трактори. Часом сам сідав за важелі трактора.
 
Перонізм став одним із стандартів латиноамериканської політики 50-х років. Бразилія тоді намагалася відверто якомога більше позичати грошей і використовувати їх на відверто популістські заходи.
 
Перон періодами приходив до влади, решту часу ховався десь в Іспанії у Франко.
 
Скоропадський не був популістом, швидше федералістом – прагнув укласти союз Кубані, Дону, України і Німеччини.
 
Некоректно порівнювати прем`єра з гетьманом. Скоропадського краще порівнювати з іще одним царським генералом Манергеймом. Вони разом були на румунському фронті. Манергейму вдалося створити фінську державу, а Скоропадському не вдалося, йому зашкодили соціалісти на чолі з Петлюрою і Винниченком.
 
Скоропадський не займався популістськими дрібницями – укладав угоди з багатьма державами. Він сподівався, що німці підтримають його у внутрішній політиці, але німецька революція покришила його плани. Скоропадський забороняв селянам забирати землю в поміщиків, Петлюра дозволив – народ повстав. Тобто селяни, які висунули Скоропадського, вони ж його потім і не підтримали, підтримали Петлюру, котрий у свою чергу не зміг протидіяти червоним військам.

Юрій Долгорукий, керівник київської мережі центра «Євразія»

Просмотров: 756 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz