Субота, 20.04.2024, 00:26
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Лютий » 13 » Король колумністів Олег Покальчук про вади переасимільованого суспільства
Король колумністів Олег Покальчук про вади переасимільованого суспільства
22:08

  Такими нас зробив помаранч

Соціальний психолог вступивши в дискусію з доволі часткових проблем нашого суспільства, дотичних до так званої порнографії, замалював проте деякі вади парадокси і алогізми помаранчевого суспільства. Цікаво, що автор торкнувся також і ролі церкви в суспільстві.
"Мораль – частина етики. Етос, себто спільнота, має якісь звичаєві правила, які звуться мораллю. Тобто як люди поводяться в загалі, така їхня мораль і є. Стандартний конфлікт останнього століття – боротьба церкви і влади за право встановлювати норми моралі. Бо хто встановлює правила і заборони, той отримує від цього прибуток.

Дивно, жодна зі сторін суперечки, наскільки можна судити з Інтернету, не посилалася на авторитет (чи його відсутність) церкви. Точилася і продовжується публічна боротьба дурного з бридким. Кожна сторона доводить, що ерекція є саме в неї."
Просмотров: 901 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Святослав  
0
Вітаю друже Олеже!
Завжди цікаво спостерігати за твоєю логікою представлення подій.
Ось тут "...хто встановлює правила і заборони, той отримує від цього прибуток." здається втрапило в ціль.
Нам після 2004 року, на противагу тодішньому духовному (!) злету, вдалося нав'язати споживацьке ставлення до світу, до ближнього. Як, - не відаю, - оскільки сказати , що це результат пропаганди - це надто просто. Видно десь, в якийсь момент ми втомилися будувати себе духовно, напевно вже здалося все зроблено і кожний почав жити "для себе", а це виявився занепад кожного зокрема і всього суспільства. Прагматизм переміг нас. Ми стали залежні від споживання як матеріального, так і словесної полови. Ми почали програвати. Слова про моральні цінності людей, що не представляють церкву, але ще не секуляризовані настільки, щоб не бути в гармонії з релігійною (духовною) мораллю, ми вже не чуємо, а називаємо їх м'якотілістю, невмінням твердо вирішувати справи і як вирок - що вони, мовці тих моральних слів, нездатні вести нас. А лукаві слова облуди нами легко сприймаються як справжні. І ми своїми руками заносимо зло до свого дому.
То ж час оголошує конкурс на хлопчика, що крикне, що претендент, що хоче вскочити на трон - голий, ми заслуговуємо на краще...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz