Вівторок, 16.04.2024, 16:12
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Листопад » 6 » Кіріл погодився з Брежнєвим, що російський проект ненаціональний, російська - штучна
Кіріл погодився з Брежнєвим, що російський проект ненаціональний, російська - штучна
22:51

КІРІЛ ГУНДЯЄВ ПРОДЕМОНСТРУВАВ ЯК РОЗУМІТИ ЛЕОНІДА БРЄЖНЄВА

Партріах Кіріл під час святкування поразки польсько-українського війська під Кремлем з участю козаків Сагайдачного – дня народної єдності – виклав своє бачення «Російського світу» як цивілізаційного проекту. За його словами Російська Православна Церква не є етнічною церквою, відтак її майбутнє, як і минуле, – у реалізації наднаціонального цивілізаційного проекту.

«Церква називається російською не за етнічною ознакою. Це найменування вказує на те, що Російська Православна Церква виконує пастирську місію серед народів, що приймають російську духовну і культурну традицію як основу своєї національної ідентичності, або, принаймні, як її істотну частину. От чому в цьому сенсі ми і Молдову вважаємо частиною цього Російського світу. У той же самий час Російська Церква є найбільш багатонаціональною православною общиною в світі і прагне розвивати свій багатонаціональний характер», cказав Патріарх Московський.

Відповідно, за визначенням глави московської Церкви, корінними мовами Русі є українська, білоруська і навіть молдавська. Проте у цьому переліку патріарха нема російської мови. Тому що вона виникла в результаті міжнаціонального спілкування.

Таким чином Кіріл Гундяєв по суті підтвердив припущення «Депомаранчу» щодо причин, чому глава РПЦ приїздив до Києва під зеленим прапором пророка мусульман.

Висловлене Гундяєвим слід очевидно вважати своєрідної ревізією історичної спадщини напередодні відновлення втілення масштабного цивілізаційного проекту, який, відповідно, є продовженням пастирської місії РПЦ.

«Незалежні держави, що існують на просторі історичної Русі і усвідомлюють свою загальну цивілізаційну приналежність, могли б продовжувати разом творити Російський мир і розглядати його як свій загальний наднаціональний проект. Можна було б навіть ввести у вживання таке поняття, як країна Російського миру», cказав патріарх у Фундаментальній бібліотеці Московського університету.

«Приблизно за таким принципом існують такі об'єднання, як Британська співдружність націй, співдружності франкомовних і португаломовних країн, ібероамериканський світ», пояснив Кирило Гундяєв.

На думку київського новоєвразійця президента центра «Євразія», сказане Гундяєвим у Москві 3 листопада, насправді не є новим, лишень раніше слова генсека тлумачили інакше, ніж патріарх зараз.

«Насправді це вже було. Це тоді називалося «новая историческая общность советский народ». У 1972 році відзначалося 50-річчя утворення СРСР. Те, що нині говорить патріарх Кіріл, говорилося й тоді. Це було 28 грудня 1972 року, доповідь на урочистих зборах робив тодішній генсек Леонід Брежнєв. Основні концептуальні положення цивілізаційного проекту «Русский мир» були викладені і тій доповіді. Це і російська мова – мова міжнаціонального спілкування, і «новая общность – советский народ» і «єдіний народнохозяйственний комплекс» і інше», прокоментував заяву московського патріарха новоєвразієць Віталій Чечило.

Просмотров: 975 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz