П`ятниця, 29.03.2024, 12:31
Депомаранч
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2009 » Липень » 28 » Патріарх нагадав Києву про права на християн Молдови
Патріарх нагадав Києву про права на християн Молдови
21:54
Патріарх Московський і всєя Русі Кіріл прибув до Києва під прапором зеленого кольору
 
Подію прокоментував президент центра імперських досліджень «Євразія» Віталій Чечило.

 

«Патріарх прибув під зеленим прапором Пророка (хай благословить його Алах і вітає). Штандарт патріарха має зелений колір. Під зеленим прапором Пророка (хай благословить його Алах і вітає) Кавказ воює з Російською Федерацією.

Зелений колір не є чимось новим для російської Церкви, для Росії взагалі.

Мало хто зараз знає, що після підписання Кючук-Кайнарджийського мирного договору 10 (21) липня 1774 року між Росією та Османською імперією, згідно з цим договором російській імператриці Катерині ІІ від султана був переданий титул каліфа правовірних, тобто їй було передано титул глави мусульманського світу.

Можна припускати, що Патріарх Кирило, мабуть бажає через невелику кількість пастви у Росії, поширити свій вплив також на мусульман. І тому він озброївся прапором Пророка (хай благословить його Алах і вітає), вирішив таким чином стати всеросійським патріархом. Не тільки православних, але і мусульман. Після кожного згадування цього прапора слід писати в дужках «хай благословить його Алах і вітає). В такий спосіб це слово згадується всюди, зокрема і в світській літературі. Алах акбар, дорогіє товаріші», заявив новоєвразієць.

 
Голова центра «Євразія» також пояснив, що хітон зеленого кольору, в якому також з`являвся на люди і перед телебаченням Патріарх, означає колір радості і до мусульманської символіки відношення не має. За словами дослідника, Патріарх Алексій приїздив до Києва із штандартом іншого кольору «здається, червоного».
 
Довідка ІА «Депомаранч»: за умовами Кючук-Кайнарджийського мирного договору було:

встановлена незалежність від Османскої имперії татар кримських, кубанських и інших., що були підпорядковані султанові лише у справах вероисповедання;

Россия здобуває Керч, Ені-Кале, Азов и Кінбурн;

Російські торгові кораблі отримують у турецьких водах такі самі привілеї що і французські та англійські;

за Росією визнається право захисту і покровительства християн у дунайських князівствах, зокрема у Молдавскому князівстві.

Джерело: вікіпедія.

Просмотров: 1052 | Добавил: depomaranch | Рейтинг: 4.7/3 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz